Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Maciej Wardach slovian slovian Patryk Lazniowski jakub kloc (1442 niezalogowanych)
6 Postów
anna stepnowska
(iga33)
Wiking
...pozatym zalezy mi na tym by otrzymac pozwolenie na pobyt...co myslicie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Lærer napisał:
1. Kodow na Altin nie dostaniesz bez nr osobowego.
2. Wejdz na brreg.no www.brreg.no/blanketter/blankettoversikt.html
3. Musisz wypelnic 2 formularze:
a. • Samordnet registermelding Del 1 – Hovedblankett
b. • Anmodning om tildeling av D-nummer (podanie o przydzielenie tymczasowego nr osobowego)
4. Wysylasz oba wypelnione dokumenty poczta wraz z kopia paszportu
5. Po paru dniach otrzymujesz potwierdzenie zarejestrowania firmy oraz "firmaattest"
6. Wypelniasz elektroniczny formularz rejestracji dla obywateli UE/EOG na www.udi.no/Sentrale-tema/Arbeid-og-oppho...EU-EOS-EFTA-borgere/
7. Osobiscie stawiasz sie na policji z dokumentem tozsamosci. Otrzymujesz (dozgonne ) prawo pobytu
8. W przypadku firmy jednoosobowej NIE MA obowiazku posiadania ksiegowego/ksiegowej.

Pozdrawiam

iga33, przecież już masz tutaj odpowiedź co masz zrobić. Chyba za słabo się przykładasz do czytania.
Jeśli znasz się na Norweskiej księgowości i masz możliwość samodzielnie wystawić fakturę to nie musisz mieć księgowej. Zaniedbania w prowadzeniu dokumentacji firmy słono kosztują więc zastanów się dobrze czy opłaca Ci się zaoszczędzić kilkaset koron miesięcznie na księgowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
anna stepnowska
(iga33)
Wiking
Grzesiu 203....no tak masz racje jeszcze raz przeczytalam komentarze bo jestem tu przelotem Masz moze jakies namiary na ksiegowa w norge....?Jesli tak to bardzo prosze o jakis namiar......w tych sprawach jestem slabo obcykana...pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
iga33 napisał:
Grzesiu 203....no tak masz racje jeszcze raz przeczytalam komentarze bo jestem tu przelotem Masz moze jakies namiary na ksiegowa w norge....?Jesli tak to bardzo prosze o jakis namiar......w tych sprawach jestem slabo obcykana...pozdrawiam

polecam BDT Viken Regnskap. Korzystam z ich uslug juz pare lat i jestem bardzo zadowolony.
Pomoga Ci ze wszystkim. Jezeli znasz angielski/norweski to podam Ci bezposredni telefon do goscia. Jak chcesz tel. to napisz na priva.

Mozesz znalesc ich w internecie wystarczy wpisac w google nazwe napisana wyzej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok